Mi az: Saját fotófolyam és miben különbözik a Camera Roll és az iCloud Fotóktól?

Kezdőlap / Tanulás / Mi az: Saját fotófolyam és miben különbözik a fényképezőgép tekercsétől és az iCloud fotóitól?

Mi az: Saját fotófolyam és miben különbözik a Camera Roll és az iCloud Fotóktól?

Írta: Kevin Arrows 2019. szeptember 30. 3 perc olvasva

Manapság a felhőalapú tárolás egyre hasznosabb a tartalmak megosztása és mentése különböző eszközökkel. Az Apple felhőalapú tárhelyként biztosítja az iCloud szolgáltatást a felhasználók számára. Ha azonban a fényképeket és fájlokat felhőalapú tárolón keresztül osztja meg, a felhasználók megtalálják a My Photo Stream opciót, és több felhasználó nincs is tisztában vele. Számos felhasználó meg van zavarodva a My Photo Stream, a Camera Roll és az iCloud Photos közötti különbségtől. Ebben a cikkben a My Photo Stream-et és a különbségeket mutatjuk be más funkciókkal.

Mi az a My Photo Stream?

Ez az Apple szolgáltatás feltölti a legutóbbi képeket az összes csatlakoztatott eszközre. 1000 képet tud menteni, amelyeket 30 napig tárolnak. A My Photo Stream képeit bármelyik csatlakoztatott eszközről elérheti, amennyiben az összes eszközén be van állítva az iCloud. A My Photo Stream nem nyújt biztonsági mentési lehetőséget a fotók számára. Ha a My Photo Stream engedélyezve van, és új fényképeket készít, akkor az automatikusan feltöltődik és megjelenik az összes többi eszközén. Nem kell feltöltenie minden új fényképet.

Hogyan kell használni a fotófolyamomat?

Alapértelmezés szerint a My Photo Stream le van tiltva iOS-eszközein. Miután engedélyezte, a My Photo Stream automatikusan elkezdi feltölteni a fotóit. A Fotók alkalmazásban lesz egy másik album a My Photo Stream számára. A My Photo Stream az összes képet feltölti a Camera Roll-ról, legfeljebb 1000 fotóra. A készülék beállításaiban engedélyezheti az alábbi lépések végrehajtásával:

  1. Nyissa meg az eszköz Beállítások alkalmazását, és lépjen a Fotók lehetőségre.
  2. Érintse meg a váltógombot a My Photo Áramlat lehetőséget fotók beállításait.
  3. Ez engedélyezi a My Photo Stream szolgáltatást eszközén, és megkezdi a fényképek feltöltését.

Ha nem akarja elpazarolni a helyét több másolattal vagy rossz képpel, amelyet nem szeretne menteni, megpróbálhatja törölni a rossz képeket, mielőtt engedélyezi a My Photo Stream funkciót. Telefonos funkcióval vagy harmadik féltől származó alkalmazással gyorsan megtalálhatja és törölheti a szükségtelen hasonló vagy elmosódott fotókat.

Különbség a Photo Stream és a Camera Roll között

A My Photo Stream és a Camera Roll albumokat egyaránt megtalálhatja a Fotók alkalmazásban. Azonban néha ugyanazt a fényképet találja mindkét albumban. A Camera Roll csak az eszköz tárolására szolgál. Minden elkészített képet a telefon memóriájába menti a Cameral Roll album. Mivel a My Photo Stream egy felhőalapú tárolási szolgáltatás, amelyet minden szinkronizált eszközre feltöltenek, majd letöltenek. A fényképek átviteléhez vagy szinkronizálásához kábel használata helyett a My Photo Stream segítségével megoszthatja a fényképeket az eszközök között. Ahol a Camera Roll csak az eszközéhez való, és nem mások számára.

Egyszerű szóval a Camera Roll az a hely, ahová az iPhone készülékével készített összes képet elmenti. A My Photo Stream csak a legújabb fényképeket szinkronizálja, hogy más csatlakoztatott eszközökkel megossza őket. Önnek törölnie kell a fényképeket a Camera Roll-ból, míg a My Photo Stream automatikusan eltávolítja a képeket a 30 napos határidő lejárta után.

Különbség a Saját fotófolyam és az iCloud-fotók között

Ha a My Photo Streamre és az iCloud Fotókra gondol, mindkettő nagyon hasonlónak tűnik egymáshoz. Van azonban néhány különbség mindkettő között. Az iCloud Fotók az összes fotót biztonsági másolatként az iCloud tárhelyre tárolja. Amikor új fénykép készül az eszközön, az automatikusan feltöltődik az iCloud tárhelyre biztonsági mentés céljából. Az iCloud tárhely minden más hasonló fiókhoz csatlakoztatott eszközzel elérhető. Videókat és élő képeket is biztonsági másolatot készíthet, ellentétben a My Photo Stream szolgáltatással, amely nem engedélyezi a videókat és az élő képeket. Ez jobb, mint a My Photo Stream, de komoly problémával jár, és ez a tárhely.

Ha töröl egy fényképet a My Photo Stream albumból, akkor az csak a My Photo Streamből, és nem az eszközről lesz törölve. Ha azonban töröl egy fotót az iCloud Photo Library-ből, akkor mind az iCloud-tároló, mind az eszköz törlődik.

A My Photo Stream alkalmazással feltöltött fotók nem számítanak bele az iCloud Storage-ba. Az ingyenes iCloud-csomag 5 GB tárhelyet biztosít, amely megközelítőleg 1600 fényképet képes megtakarítani. Ha a tárhely megtelt, frissítenie kell az iCloud tárhelycsomagját. Az iCloud 50 GB tárhelyet biztosít, havi 0,99 dollárért. Vagy díjmentesen használhatja az ingyenes My Photo Stream szolgáltatást, vagy kiválaszthatja az iCloud frissítési tervét a nagyobb hely megszerzéséhez.