Hogyan lehet törölni a tanult szavakat a billentyűzetről az Android rendszerben

Minden okostelefon-gyártó saját egyedi felhasználói felületét helyezi el az Android készleten, hogy még több egyedi élményt nyújtson, amely minden okostelefont egyedivé tesz. A felhasználói felület előre telepítve van egy csomó alkalmazással, amelyeket rendszeralkalmazásnak neveznek, és amelyeket a legalapvetőbb feladatokhoz használnak. Az egyik ilyen alkalmazás a billentyűzet alkalmazás. A fejlesztők által biztosított billentyűzet számos fejlett funkcióval rendelkezik, és leggyakrabban „ Tanulási funkcióval ” rendelkezik.

Ha a funkció be van kapcsolva, a billentyűzet minden megtévesztett szót megtanul, és gépelés közben elmenti a megadott javaslatokhoz. Bár ez egy nagyon hasznos szolgáltatás, a felhasználóknak néha törölniük kell ezeket a megtanult szavakat, és egyesével kell törölniük őket, ami nagyon frusztráló élmény lehet. Ebben a cikkben megtanuljuk, hogyan kell ezeket a „tanult szavakat” teljesen törölni.

Hogyan lehet törölni a „tanult szavakat” az Android billentyűzetéről?

A „megtanult szavak” egyesével törölhetők hosszan megnyomva, majd az „Eltávolítás” kiválasztásával, de ez sok időt vesz igénybe, ha sok szó került fel a „Tanult szavak” listára. Ezek a „megtanult szavak” hozzáadódnak az eszköz tárhelyéhez, és néhányuk „gyorsítótárba” kerül, mielőtt felvennék a listára. Ezért ebben a lépésben az alkalmazás adatainak és gyorsítótárának törlésével teljesen töröljük a „megtanult szavakat”. Azért:

  1. Húzza le az értesítési panelt, és érintse meg a „ Beállítások ” ikont.
  2. A beállítások között érintse meg az „ Alkalmazások ” lehetőséget.
  3. Tap a „ három pont ” a jobb felső sarokban, és válassza ki a „ megjelenítése Rendszer Alkalmazások ” opciót.
  4. Görgessen lefelé a listán, és keresse meg annak a „ billentyűzetnek ” a nevét, amelyet a készüléke használ, például a „ Samsung billentyűzet ” nevet .
  5. Érintse meg a „ Tárolás ”, majd az „ Adatok törlése ” opciót.
  6. Érintse meg az „ Igen ” opciót a parancssorban.
  7. Most érintse meg a „ Cache törlése ” opciót, majd a promptban az „ Igen ” lehetőséget.
  8. Indítsa újra a mobilt, és ellenőrizze, hogy a megtanult szavakat eltávolították-e